Marketingul aplicat în social media reprezintă una dintre cele mai bune oportunități de a-ți dezvolta și populariza afacerea. Principalele rețele sociale cu popularitate în creștere și cu impact global (Facebook, Instagram, TikTok) conțin numeroase opțiuni de promovare digitală pentru businessuri.

Trendurile și tehnologia acestor rețele sunt într-o evoluție continuă, astfel încât să răspundă cât mai eficient preferințelor miliardelor de utilizatori. Valorificarea capacităților unice ale acestor rețele sociale ajută la crearea unei identități digitale ce oferă ocazia de a ajunge la un public numeros și activ.

Dacă dorești să-ți orientezi afacerea spre promovarea pe social media și să atragi o nouă generație de clienți, este important să ții cont de câteva sfaturi pentru a-ți consolida performanța de gestionare a rețelelor sociale.

Social media marketing

1) Atrage atenția utilizatorilor tăi

Rețelele sociale sunt canale digitale unde a atrage atenția utilizatorilor este un aspect cheie. De exemplu, utilizatorii de smartphone-uri își pierd interesul după 8 secunde atunci când conținutul nu este suficient de atractiv. Cu alte cuvinte, este nevoie de un cârlig special pentru a-i atrage. Metafora cârligului funcționează din mai multe motive.

Pentru ca intervalul de atenție să crească este nevoie de o strategie de marketing bazată pe trei aspecte importante. În primul rând, trebuie să fii atent cum este prezentat brandul tău, să existe un conținut scris cu o voce unică, specifică brandului tău, ce are puterea de a atrage noi clienți. În al doilea rând, este importantă utilizarea creativă a imaginilor, clipurilor, GIF-urilor, cu un conținut vizual atractiv și specific brandului.

Platforma ta de socializare trebuie să fie un loc care stimulează interesul utilizatorilor, să-i mențină activi pe paginile tale. În al treilea rând, îndrăznește o abordare simplă și directă pentru a lasă o impresie de durată, pentru că ai la dispoziție puține secunde pentru a focaliza atenția utilizatorilor tăi.

2) Păstrează-ți publicul implicat

Există o artă de a capta atenția publicului și există o artă de a o păstra. Strategia de conținut, indiferent de format, se rezumă la patru componente cheie:

  • Atragerea publicului
  • Calitatea conținutului postărilor
  • Validarea credibilității brandului tău
  • Îndemnul la implicare (Call to action)

Poți prezenta statistici notabile, realizări ale companiei și dovezi sociale pentru a demonstra credibilitatea și valoarea brandului în fața noilor potențiali clienți. Astfel, este nevoie să convingi publicul de beneficiile oferite de afacerea ta, pentru ca acesta să capete interes pentru brandul tău și să formeze o comunitate atentă la ceea ce oferă afacerea ta.

3) Fă-ți conținutul accesibil

După ce publicul a fost atras suficient de ceea ce oferă businessul tău, va fi nevoie să se facă trecerea de la postarea pe rețelele sociale la achiziție. Potențialii tăi clienți trebuie să aibă posibilitatea de a spune da ofertelor tale prin intermediul unui comerț social care le vorbește direct și le oferă un acces ușor la ceea ce vinzi.

Acest lucru înseamnă încorporarea linkurilor către paginile de servicii sau produse în canalul de social media cu care lucrezi. Orice link-uri pe care le introduci în conținutul paginilor online au potențialul de a face valuri mult dincolo de utilizatorii la care ajung inițial. Majoritatea consumatorilor spun că ușurința cu care navighează spre servicii și produse, prin intermediul linkurilor, reprezintă unul dintre cele mai importante atribute pe care o marcă le poate oferi.

Social media agency

4) Implementează o abordare țintită

Este esențial să adoptați o abordare structurată a strategiei de marketing pe rețelele sociale pentru a obține rezultatele dorite. Există trei categorii cheie pe care trebuie să-ți concentrezi eforturile:

  • Publicul tău: Cu cât îți cunoști mai bine publicul țintă, cu atât relația cu acesta va fi mai bună. Auditurile rețelelor sociale îți pot arăta ce categorii demografice sau subgrupuri online se conectează la conținutul brandului tău. Acest lucru ajută compania să identifice căile care aduc cel mai mult trafic și care piețe neexploatate pot fi cele mai profitabile.
  • Conținutul publicat: Este important să știi tipul de conținut pe care publicul dorește să-l vadă. Anumite platforme pot identifica elementele specifice ale postărilor tale care ajung (sau nu) la publicul țintă. Știind astfel ce factori atrag clienții mai repede, poți implementa o formulă eficientă cu care să lucrezi.
  • Brandul tău: Comentariile, recenziile și nivelul de implicare al utilizatorilor tăi arată calitatea relației pe care o are afacerea ta cu aceștia. Vei ști cât de bine interacționează publicul și ce crede despre brandul tău.

5) Evidențiază cele mai bune oferte și reduceri

Acest aspect are legătură cu beneficiile și facilitățile pe care le oferă afacerea ta clienților. Atunci când pui avantajele și beneficiile pe primul loc, atragi mult mai eficient atenția potențialilor clienți. Câteva exemple apreciate sunt: livrarea gratuită, planurile de plată flexibile, codurile sezoniere de reducere sau ofertele speciale pentru clienții fideli. Toate aceste beneficii pot modifica comportamentul cumpărătorilor și cresc notorietatea brandului tău.

Avantajele oferite de compania ta trebuie să se regăsească în conținutul postărilor de pe canalele de social media pe care le utilizezi. Atunci când dorești să beneficiezi la maxim de potențialul rețelelor sociale, poți conta pe ajutorul oferit de agenția de marketing online Omniflux. Îți oferim servicii de marketing pentru social media încadrate într-o strategie eficientă, care asigură notorietatea și succesul brandului tău în fața unui public numeros.

 

Write A Comment