Pentru ca interesul pentru joburile de acasa a crescut in mod continuu si in special in timpul pandemiei, iti prezentam cateva optiuni pe care le ai daca te hotarasti sa te specializezi in marketing online. Din fericire (?) in Romania nu exista inca multi specialisti in domeniu iar agentiile de digital marketing gasesc cu greu colaboratori bine pregatiti. Trendul este clar, deci ce mai astepti?

Google Trends Joburi Acasa

Share On:


 

Desigur, nu te poti specializa peste noapte, dar nenumaratele resursele online pe care le ai la dispozitie (majoritatea gratuite) te pot ajuta sa inveti rapid si sa obtii certificarile necesare intr-un timp relativ scurt (totul depinde de tine).

Potrivit unui studiu realizat de Buffer & AngelList, printre beneficiile majore a celor ce lucreaza de acasa se regasesc:

  • flexibilitatea, atat dpdv. al programului cat si a locatiei / spatiului de lucru
  • eliminarea timpului pierdut pe drumul inspre munca / spre casa
  • posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia

Beneficiile muncii de acasa

 

Pe de alta parte, printre dezavantaje sunt mentionate urmatoarele:

  • lipsa comunicarii si a colaborarii
  • sentimentul de singuratate
  • faptul ca nu te poti deconecta, destresa, detasa de munca
  • inevitabilele „distractii” sau dificultatea de a ramane motivat

Dezavantajele muncii de acasa

Acum ca stii beneficiile dar si dezavantajele muncii de acasa, te poti orienta catre unul dintre urmatoarele tipuri de specializari. Poti lucra in mod direct cu diferiti clienti sau poti colabora cu diferite agentii de marketing digital. Depinde cum preferi.

Specialist PPC – ai o fire analitica dar in acelasi timp creativa? Poti obtine certificarile Google si sa creezi campanii Google Ads eficiente!

Te poti specializa pe mai multe tipuri de campanii precum: Google Ads Search, Google Ads Display, Google Ads Video Certification sau Shopping Ads Certification. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. Daca ai un cont Google si intri pe Skillshop, poti incepe sa inveti si ulterior sa dai examenele online. Totul este gratuit!

Daca te pasioneaza mai mult partea de social media, poti sa obtii o certificare Facebook Blueprint si sa devii specialist in campanii Facebook Ads & Instagram Ads. In functie de nisa clientilor, acest tip de promovare poate fi mult mai potrivit.

Content marketer / copywriter – te pricepi la cuvinte si stii sa sa concepi texte atractive si utile pentru cititori? E timpul sa te specializezi pe scrierea articolelor si advertorialelor SEO. Foarte utile atat pentru brand awareness cat si pentru linkbuilding, acestea sunt la mare cautare. Calitatea continutului si a textelor prezente pe site-uri este esentiala, iar click-urile se atrag prin texte creative…

Specialist SEO – poate parea un job putin mai tehnic, avand in vedere ca este de preferat sa ai cunostinte de baza de html sau administrare, dar nu neaparat. Nu te lasa speriat sau descurajat de termeni precum: Meta Title, Meta Description, Headings, etc. Daca esti atent la detalii si perfectionist, totul se invata!

SEO (search engine optimization) reprezinta optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare, insa aceasta este o definitie mult prea simplista. Pe langa optimizarile tehnice (On Page) si de crestere a popularitatii unui anumit site prin tehnici de linkbuilding (Off Page), acest job presupune o imbinare de skill-uri analitice si creative. Intr-un final, veti putea oferi servicii seo profesionale!

Community Manager / Social Media – daca iti place sa comunici si ai o fire creativa si deschisa, poti avea o cariera de succes in managementul conturilor de Social Media. Job-ul nu este insa atat de idilic sau de usor precum pare.

Trebuie sa setezi, planifici si sa implementezi diferite campanii de comunicare si strategii ale clientilor, sa creezi texte, imagini sau content video, sa raspunzi comentariilor sau reclamatiilor in timp util si sa monitorizez feedback-ul primit. Practic, reprezinti imaginea companiei iar responsabilitatea este pe masura.

Acestea ar fi doar cateva dintre optiunile pe care le ai pentru un job remote. In contextul actual, din ce in ce mai multe companii sau agentii de digital marketing precum Omniflux ofera oportunitatea angajatilor de a lucra de oriunde doresc. In multe cazuri, mai ales in acest domeniu, acest lucru duce la o crestere a eficientei si a creativitatii.

Write A Comment

Sună acum